Lillebror å Storasyster


Varför hata när man kan älska?


Å vad sköntdet är när alla är lediga, man kan ta det lungt tillsammans på morgonen och göra upp planer för dagen.
Idag var jag inne i stan en sväng och köpte en hel del kläder till killarna, det var meningen att jag skulle shoppa lite till mig själv men jag hittade massor till dom istället :)
Vi köpte även filmen WALL.E , det ska bli spännande å se om den är så bra som alla säger,Rafael tror ialla fall det:)

Nu till någonting helt annat;
Varför har så många människor rasistiska åsikter ? Det är någonting som jag tyvärr lagt märke till den senaste tiden :(
Jag tycker att det är viktigt att föräldrar uppfostrar och visar sina barn att alla människor har lika värde , jag fattar inte vad vissa får ut av att känna sig "för mer" än andra. Jag blir så jäkla arg när jag hör sådana värderingar, lägg energin på någonting annat isället, något vettigt som får alla att må bra och känna gemenskap och vänskap!
Det är bra att vi människor är olika, alla kan bidra med någonting, se det positiva med att vi alla inte är "stöpta i samma form" för hur kul vore det?

Nej, nu ska jag  göra lite fika till killarna :)
Kram :)

Julafton :)

I Torsdags så skulle Andrei julshoppa, och sedan avsluta dagen med att träffa några jobbar kompisar och ta några öl med dom på kvällen. Men han blev magsjuk, fick snabbt ta sig till tåget och stänga in sig på toaletten där , stackaren kräktes hela vägen från Västerås till Enköpig.
Som tur var så kunde  min mamma snabbt komma över hit och vara barnvakt, och så fick jag ta deras bil och hämta hem honon från stan.
Min familj har varit mycket sjuka på sista tiden , men jag har klarat mig som tur är :) någon måste ju ta hand om alla sjuklingarna ;)

Igår på julafton så firade vi hemma hos min mamma och styvpappa tillsammans med mormor och morfar, mina två systrar Hanna och Olivia, samt Olivias hund Tristan, och så våran familj.
Verkligen mysigt! först drack vi glögg och fixade med maten, sen åt vi, kollade på Kalle Anka och efter det kom tomten med julklappar, lilla Anthony tittade med stora ögon på tomten, men blev inte ett dugg rädd:)
Efter det fikade vi och öppnade alla klapparna,  Rafael var jätte duktig och hjälpte mormorsmor Maja att läsa rimmen på paketen. Alla var helnöjda å glada :)

Idag är det juldagen och vi ska snart gå till min mamma å styvpappa igen, mina systrar har sovit över där så jag ska passa på att träffa dom lite :)

I trädets topp!


En fin julgran :)

I dag har vi klätt julgranen, den blev verkligen jättefin:) sen har vi bakat pepparkakor igen, fixat med julklappar och just nu sitter Rafael och täljer en trägubbe (tillsammans med pappa). Han älskar verkligen att göra saker, träslöjd och syslöjd är favorit ämnen i skolan. Men just nu njuter han av att ha ett långt jullov framför sig, hoppas att det blir riktigt mycker snö så man kan åka pulka å busa i snön med barnen :)
Sen så har jag gått en skön powerwalk med Anthony, det är lika bra att gå varje dag, för jag mår så enormt bra av det, får som en energikick och blir på mycket bättre humör :)

" Bilen som Gud glömde" Nej, jag är faktiskt helnöjd ;)


3 sjuklingar å en trasig bil

Jag blir så trött , först så blev Anthony förkyld och fick feber vilket resulterade i att han vaknar ännu flera gånger per natt :(
(jag känner mej verkligen sliten just nu, tycker att jag aldrig får sova ) och idag ringde dom från skolan så jag fick åka å hämta hem en magsjuk Rafael, sedan så har mannen fått ryggskott och kan knappt röra sig.
Så nu får jag ta hand om tre sjuka killar här hemma.

Sen så är det något mysko fel på bilen också, så jag vågar inte köra med den innan felet  är åtgärdat , eller att jag i alla fall vet vad det är för fel.
Rätt som det är så blir det supertungt att vrida på ratten, det går knappa att svänga (min styvpappa tror att det kan vara något fel på styrservon eller rattlåset,  det känns i alla fall skitläskigt när det händer, och det har blivit  3 gånger nu på bara ett par veckor)
Hoppas att det inte är något "stort" fel,eller rättare sagt hoppas att det inte blit så dyrt !

Nu hoppas jag att allt ordnar sig innan julafton så jag slipper ha tre sjuklingar å en trasig bil hemma;)

Det ska i alla fall bli riktigt mysigt att fira jul :) det ser vi fram emot :)

Tristan Olivias hund var också med på festen.


Anthony kollar in kameran


På min morfars kalas


Rafael i skjorta å slips.


Jag och min lilla älskling


fest för morfar

Igår firade vi min morfar som fyllde 80 år Det blev jättelyckat ! väldigt god mat och dryck och trevligt sällskap:)
Det var speciellt kul att träffa mina kusiner Martin och Isa eftersom att vi tyvärr inte ses så ofta.
 Min mamma och moster hade köpt presenter som symboliserade morfars många olika sidor. Presenterna skulle visa vad han är för en person, och vilka intressen som har har och har haft under sitt liv.
Rafael var snygg i skjorta och slips och lilla Anthony hade på sig en gullig pepparkaksdress, för det var ju trots allt Lucia :)

Stort Grattis till min söta kompis Johanna som fyllde 31 år igår !  ( och snart är vi 40 gumman ;) hi, hi ;)

Idag har vi bara tagit det lugnt, Rafael har haft en kompis här , och jag å Andrei har fixat lite med alla kort vi har på datorn.
 



Galen Älg !

Jag och Anthony ska snart ut i snöyran och hämta storebrorsan som kommer hem från skolan med skolbussen.
Sen ska vi hem och baka en stor hallontårta till min morfars 80 års kalas som vi ska ha i morgon. Han fyller år idag men det passar bättre att fira honom i morgon eftersom en del bor så långt bort, tex.min ena kusin Isa kommer hem från Frankrike.
Han är så fin min morfar, alltid så glad och hjälpsam, å det gäller även min mormor:)
 
Jag skulle ha gått en power walk  med barnvagnen (med  Anthony i såklart ;) men det springer runt en aggresiv älgmamma  precis där jag brukar gå så jag måste hitta en annan runda. Min styvpappa  säger att det inte är någon bra idè att ge sig ut och gå med barnvagn och jag måste nog hålla med, inte kul om man möter en aggresiv psyko älg ;)
Det är typiskt nu när man inte behöver vara så rädd för galna våldtäktsmän så får man vara rädd för galna älgar istället! men thats life! :)

Trött men lycklig!

Jag vaknade kl.6.20, jag hade lovat Rafael att vi skulle gå upp lite tidigare så att vi hinner sitta å mysa lite vid frukosten. Tända en skön brasa så att det inte är så kallt i huset, och tända lite ljus å sitta tillsammans å prata när vi käkar frukost.
Vi gick upp kl.6.45 (jag orkade bara inte gå upp 6.20) men vi hann ändå med allt, även en mysig frukost stund:)

Nu ligger lilla Anthony å sover så gott brevid mig i soffan, han har "bara" vaknar 3 gånger i natt.
Jag ska hinna med å tvätta och städa lite innan det är dax att hämta Rafael vid bussen, sen blir det full fart igen:)
Jag älskar mina barn så himla mycket :)

Grabbarna!


Min snälla söta mamma Annika med Anthony.


Lucia, Lucia :)

Igår var vi på Luciafirande med Rafaels klass , och som vanligt var vi ute i sista minuten, vi lever verkligen upp till namnet familjen "Stress" ;)
Min snälla mamma hade köpt världens sötaste pepparkaksdräkt till lilla Anthony, men den hann inte byta om till helt enkelt :(  tur att han är sådär "bebissöt " ändå ;) Rafael var stjärngosse och jätte fin :)
Vi kom dit kl:17.00 och det började 17.00, så vi fick skämmas lite lagom eftersom att alla andra var där i god tid och våran familj kom inspringande i sista sekunden.
Barnen var ialla fall jätteduktiga och sjöng så himla fint, sedan fick fröknarna julklappar eller julpresenter kanske det kallas, lite smått å gott :)
Efter det såldes gott fika och pengarna gick självklart till klasskassan :)
En lyckad kväll som avslutades med att jag och Andrei drack glögg och hade det mysigt, medan barnen låg och sov gott som små änglar i sina sängar.
Det kan knappast bli bättre ;)

Trevligt besök!

Idag har vi haft besök av min kompis Leona och hennes två pojkar Isak och Elias, som är i samma ålder som Rafael. Det var nog över ett år sedan killarna träffades men det märktes inte, dom pratade med varandra som om det var igår. Dom spelade Littel BIG Planet och alla tre gillade det :)
Vi fick jättefina presenter av dom; Anthony ett tufft Batman set  och en skön filt , Rafael en cool t-shirt och en mysig spiderman filt. Tack så mycket, jättegulligt av er :)

Anthony har börjat med att äta gröt, barnmat och välling nu så förhoppningsvis så kommer han att sluta amma på nätterna snart, så att jag får min välbehövliga skönhetssömn ;)
För som det är nu så är jag sååå trött när det är dax att gå upp och göra frukost till Rafael som ska iväg till skolan.

Ny klippt.


Viggo och Anthony


lussebullar

Idag har Rafael och jag bakat lussebullar, jäklar vad många det blev, men det lär nog gå åt :) Vi har ätit upp en hel del redan. Vi har bakat pepparkakor flera gånger också, Rafael tycker det är kul.  Nästa vecka  ska vi på luciafirande i Rafaels skola ,så idag provade vi stjärngosse linne mm. Gud va gullig han såg ut, det ska bli roligt att se på deras lussande. Nu ska vi ha lite fredagsmys å kolla på en film :)

Lill Plutten


Vara en bra förälder.

Jag har precis skickat ett  jobbigt mail till min pappa , ibland behöver man tala om  vad man känner, vill och behöver. Det är knepigt det där med föräldrar, både relationen till ens egna föräldrar och även att vara förälder till sina barn !
Man vill ju att ens barn ska vara lyckliga och må bra och känna sig älskade, det är så enormt viktigt.
Jag vill tro att de flesta föräldrar gör så gott de kan, men det skadar inte att stanna upp och tänka till lite extra ibland.

Nu ska jag och Anthony gå ut på en skön promenad i solskenet, det behöver vi båda två :)

Busunge!


Beundrar min ena skönhet.


snöborgsbygge!


Rafael älskar snö!


LittleBIG Planet

Idag köpte Rafael ett jättekul spel "LittleBIG Planet" till playstation 3 . Jättebra spel !  Man bygger sin egna gubbe och skapar olika banor  och kan lägga ut dom och spela online. Jag gillar att han spelar strategispel och kreativa "skapar" spel som gör att hjärnan får jobba. Då är det helt okej ;)

Vi har massor av djur som springer inne i trädgården även fast vi har staket runt hela tomten. Dom gillar att vara inne hos oss ;)
I alla fall har vi en stor råbock  som skrämmer slag på oss hela tiden! Rätt som det är står han bakom husknuten. En dag så sprang han nästan omkull Rafael och kompisen Henrik, när dom lekte i kojan dom byggt i skogen bakom huset.
Han har även skrämt Andrei och Rafael när dom skulle hämta in ved en kväll, då kom han springande i mörkret , lite läskigt!
Det finns även Älgar, grävlingar och vildsvin förutom alla harar,rävar och rådjur, riktig vildmark alltså ;)


Glad kille !


En liten sömntuta !


RSS 2.0