stress och panik

I morse var det stress och panik, som vanligt i våran familj kan jag tillägga. Redan när Rafael gick på dagis så blev våran familj döpta av dagisfröknarna, skämtsamt med allvarlig underton till "Familjen Stress " (stackars Rafael ! )
I alla fall så sprang vi till bussen, Rafael och Jag med Anthony sittandes i barnvagnen med stora förskräckta ögon, han trodde nog att vi inte var riktigt kloka.
Sen sprang jag tillbaka hem igen och packade in bilstol,barnvagn och skötväska, handväska och några leksaker i bilen.
Åkte sedan i väg till Skälby i Västerås  till salong "Rubb och Stubb" där min frisör  Lia fixade mitt hår. Hon är verkligen superduktig och det är så skönt att bli ompysslad ett tag. Så nu är jag riktigt blond igen :)

När vi kom hem igen så tog jag fram alla avdents saker, vi måste nog inhandla en hel del nytt julpynt ,vi bor ju lite större nu så det behövs. Jag och Rafael har gjort ett gulligt pepparkakshus i alla fall, det gör vi varje år, jättekul faktiskt, det tycker vi båda två:)
Ikväll blir det fredagsmys med hela familjen, skönt med helg så alla kan träffas :)

"monster" skelett som vi hittade här ute i urskogen ;)


idag

Dagen började med att Rafaels buss aldrig kom, vi väntade en halvtimme i isande blåst :( sedan så körde min snälla styvpappa Christer Rafael till skolan. Det är en av de få dåliga sakerna med att bo på landet, hala isiga vägar.
Annars har vi inte gjort så mycket idag, tvättat ,plockat, dammsugit lite. Snackat med min bästa söta Johanna, träffat mormor morfar och mamma och Christer (igen).
Nu på kvällen så har vi myst jag å mina underbara pojkar.
sov gott !

Tandläkaren

Idag har jag och Rafael varit hos tandläkaren. Vi lagade varsitt hål :(
Som tur är så var Rafaels hål i en mjölktand, alltid något. Rafael var supercool, han låg med händerna nerkörda i byxfickorna när tandläkaren borrade, och han behövde inte ta någon bedövning. Det tar jag alltid, jag verkligen hatar att laga, det känns som det ilar i hela kroppen på mig :(
 Men vi har världens bästa tandläkare ,Erik Engfeldt, har är superproffsig och duktig, alltid glad.
Man kanske skulle ta och bli tandläkare, dom måste ju tjäna bra också, det verkar det som när man betalar ialla fall ;)
 Tänderna ska man ju ha hela livet, så det är lika bra att sköta om dom så bra man bara kan :)


En busig Andrei ;)


En glad Rafael på toysrus.


Gravid =superkul men inte alltid en dans på rosor.

Jag har haft 2 helt olika graviditeter, som natt och dag, förutom att jag har mått lika illa båda gångerna. Jag fick medicin utskriven att ta för illamåendet, det blev bättre på så vis att jag slapp springa och kräkas hela tiden. Men jag mådde fortfarande illa.
När jag väntade Rafael så jobbade jag fram tills det var någon vecka kvar till förlossningen, jag gick bara upp 9 kg och var ute och dansade tre dagar innan det var dax. Alltså, jag var hur rörlig som helst.

Nu när jag väntade Anthony så tog jag ut min semester och fick havandeskapspenning. Jag hade foglossningar ,svårt att sova och karpaltunnelsyndrom  i händerna och förvärkar som började redan efter halva graviditeten. Och så gick jag upp 20 kg den här gången, 74 kg visade vågen då jag vägde  in mig på BB.
Jag är så stolt och glad för mina fina pojkar, och som tur är så hade jag gått ner 14 kg redan efter 2 veckor, och nu är det bara ett par kilo kvar. Men det känns att den senaste graviditeten var mycket jobbigare för min kropp, jag behöver börja träna ordentligt. Det får bli styrketräning och power walk samt  kosthållning á la Anna Skipper ;)

Gravid i månad 8,Anthony vägde 4,5 kg när han kom ut.


Mörkrädd!

Igår kollade jag och Andrei på Efterlyst och sedan på Insider med Aschberg. Alltså, jag tycker att det är super intressant  men samtidigt så blir man så jäkla mörkrädd! Det är helt sjukt  vad vissa människor tänker, tycker och framförallt gör!
 Igår så handlade Insider om pedofiler som tar kontakt med barn /ungdomar på nätet. På 2 timmar så fick en 13 årig tjej (en 24 årig tjej som jobbar för insider och utgav sig för att vara 13 år på nätet) kontakt med över 50 st män som kom med olika sjuka förslag och ville träffas och ha sex med tjejen.
Det diskuterades också om det ska bli aktuellt att offentligöra, att lägga ut pedofilernas identitet och adress. Det systemet används redan i USA och England.
Jag tycker absolut att vi i Sverige också ska börja använda oss av det systemet, särskilt på återfallsförbrytare.
Inget barn ska behöva bli utsatt för övergrepp!
Jag känner både ilska och avsky  över att det faktiskt finns så pass många vuxna människor som gör sådana här brott mot försvarslösa barn !
 Hårdare straff nu !!!

unicef och rädda barnen.

Tänk på hur enormt bra vi har det här i Sverige, ändå klagar så många på så mycket. Jag  är inte något undantag det kan jag erkänna, jag klagar faktiskt för mycket jag också ibland ;)
Men tänk ett steg längre och då inser du hur otroligt bra du och din familj faktiskt har det. Nu när alla ska ut och stressa för att köpa för många julkalppar till släkt, vänner och sina barn så har jag ett tips:
Gå in på rädda barnens hemsida eller unicef s hemsida och handla enkelt och bekvämt fina och garanterat uppskattade julklappar där. Kan det bli bättre ? -Nej jag tror inte det ;)

Nån typ av Influensa :(

Både jag å Andrei har varit däckade hela helgen, han blev magsjuk och jag fick hög feber :( inte kul !
Som tur är så verkar båda små killarna ha klarat sig :) skönt !

Gud va härligt det är med första snön :) Rafael var ute och lekte igår och byggde en lite snöborg ,han höll på i flera timmar å den blev superfin ! Sen ville han prova alla åk grejer som han har också,så han tog fram dom och åkte på en liten sluttning här på tomten. Här har vi en kille som verkligen Älskar snö!
Själv så gillar jag inte vintern så mycket, eller rättare sagt kylan, jag fryser jämt ,även om jag tar på mig massor av varma kläder.
Men det är super mysigt med advent, Lucia, Jul och Ny år :)
 

Det är insidan som räknas... (men vem fan vågar chansa?)

Idag skulle min kompis Sanna och hennes bebis ha tittat förbi,tyvärr blev hennes bebis  väldigt dålig i magen :( och efter lite resonerande så ställde vi in det hela och hoppas att han kryar på sig snabbt.
Snart ska jag iväg på utvecklings samtal i skolan, ska bli spännande att se om äldsta sonen sköter sig ;)

Jag har köpt jultidningar av Rafael ,det är första året som han säljer och självklart så vill man vara snäll och köpa så att han får den premie han så gärna vill ha (vi köpte såklart alldeles för mycket ).
Iallafall så köpte jag en skitrolig bok som heter " Det är insidan som räknas...(men vem fan vågar chansa ?) " skriven av Emma Hamberg. Sjukt rolig bok !
Så ni som inte har läst den, det är ett hett tips ;)

Min pappa

Den här bilden är tagen på en Kung Fu uppvisning i Västerås för ett antal år sedan,  då Vecko revyn gjorde ett reportage om kampsport. Lite kul ;)

Min Pappa


En liten prinsessa !

Jag fick nyss reda på att min barndoms bästis Caroline och hennes kille Micke har fått en liten prinsessa nu på morgonen :) Allt hade gått bra, skönt ! Så ett stort grattis och all lycka önskar jag dem :)
Tänk vad fantastiskt det ändå är att få barn, det är ett verkligen ett mirakel. Man förstår först när man sjäklv är förälder hur ofantligt stort det är , och vilka otroligt starka känslor det väcker inom en.
Det värsta ;) eller bästa :) är att det ger mersmak, man vill ha fler ;)

Trött !

Den här natten sov jag verkligen inte gott. När jag precis hade fått båda barnen att somna så började min syster Hanna tok messa mig. Hon är på väg hem från Tunisien där hon har varit och hälsat på en vän ;) , ialla fall så ville hon ha hjälp att ringa Arlanda och Apollo om flygtid mm. Det fixade sig men resulterade i att båda barnen var klarvakna igen.
Sen har jag nog vaknat minst 15 gånger inatt ! Anthony har ammat som om han inte hade ätit ordentligt på en vecka och Rafael har drömt mardrömmar om  TV spelet "Luigis spökhus" .
Nu på morgonen väckte Rafael mig kl:06.30  och Anthony har tagit en skööön sovmorgon.
Själv så har jag tagit den största koppen jag kunde hitta i köket och bryggt massor av kaffe, och jag har även lyckats välta en skål men mjölk och flingor i soffan, suck !   Undrar hur den här dagen blir....... 

Grattis på Fars dag alla underbara pappor ! Och ett särskillt Grattis till "våran " pappa Andrei, vi älskar dig !

Idag

Idag är det mycket som står på Schemat :)  Rafael ska på kalas, jag ska röja på i våra uthus och så måste jag hinna med en power walk ;) sen så ska min kära mamma komma hem från  London ( hon har varit där med jobbet ett par dagar ) så det blir nog en fika med henne. Och ev. så ska en kompis komma förbi en sväng.
 Det är bara att köra igång :)

Mina älsklingar !


Fika

Igår så städade jag huset på förmiddagen (det märks att det är större här än i våran gamla lägenhet = mycket mer att städa) men det är så jäkla skönt när det är gjort ,då är humöret på topp ;)
På eftermiddagen så kom min kompis Johanna hit, hon hämtade upp barnen i skolan innan. Vi fikade såklart  och pratade om livet. Hon har häftiga funderingar om vad hon vill plugga till min kompis, spännande! Alltid kul att höra om andras framtidsplaner tycker jag.
Johanna och hennes familj har också flyttat till en ny gård,så jag måste ta en sväng dit så fort jag har tid. Men först så måste vinterdäcken på. Vi fick hem dom idag så min snälla snälla styvpappa ska hjälpa mig att få på dom :)

Halloween

Vi har precis kommit tillbaka efter en  "bus eller godis" runda med barnen :) Dom älskar verkligen att klä ut sig och sminka sig riktigt dö läskiga! Rafael och kompisen Henrik var sminkade som Zombies , dom skrämde nog slag på några äldre tanter;)  Vi har även ställt en "scream"gubbe på altanen (i naturlig storlek) ska bli kul att se hur släkten reagerar när dom kommer hit i kväll ;)

RSS 2.0