pulka åk!

Fortfarande förkyld :( Jag var ute en stund på eftermiddagen så att killarna fick åka pulka en stund i alla fall, det är ju så härligt att det har kommit lite snö:) Anthony satt i mitt knä när han fick åka för första gången i sitt liv! Han verkade gilla det :)
Sen gick vi in och drack varm choklad, supergott!
I dag fyller min ena syster Olivia 25 år! Stort grattis :) Hoppas att vi kan ses i helgen och fira henne :) (om jag blir bättre från förkylningen, för den vill hon nog inte ha i present i alla fall ;)

Nu ska jag spela lite little Big planet med Rafael, han älskar det! Han är nästan lika speltokig som sin pappa ;)

Förkyld!

Jag är genomförkyld! Rafael är i skolan idag efter en vecka hemma med förkylning. Det är många som är sjuka nu, om det är till nån tröst ? jag får dricka varmt te och vila så gott det går, och hoppas att min förkylning inte tar en hel vecka att bli av med ;)

Vi ska installera en värme växlare i huset, för att få ner våra höga elräkningar, en värmeväxlare fungerar som ett kylskåp fast omvänt kan man säga. Den blåser ut varmluft  och ska tydligen vara rätt så effektiv. Flera av mina kompisar har sådana i sina hus och dom är mycket nöjda. Så vi får hoppas att det fungerar lika bra för oss oxå:)

Snart ska jag lägga in en massa räkningar:(  Det är det tråkiga när man äntligen får lön, eller som jag nu föräldrapenning, då är det bara att börja betala alla räkningar man har:(

Ha en riktigt bra dag :) :) :)

svart som sot

Vi har haft sotaren här på morgonen, och nu är det sot på typ hela undervåningen:(. Hon glömde täcka för kaminen innan hon sotade, eller rättare sagt hon trodde nog inte att det skulle behövas, men det hade verkligen behövts !
Så nu är det sot precis överallt!!!
 Så jag måste tokstäda, usch vad tråkigt ,städning är inte det roligaste jag vet direkt, men det måste göras så det är bara att sätta igång. Ska bara ta en fika med barnen först, så jag får lite mer kraft :)

förkylning eller allergi?

I går var min söta kompis Malin här å hälsade på :) Som vanligt bara flyger tiden iväg. Vi måste ses oftare helt enkelt :) 
Kul att höra lite om att man är efterlängtad på jobbet, jag får baka lite bullar och åka dit å hälsa på snart :)
 
 
Rafael är förkyld / allergisk mot någonting ? så han har varit hemma från skolan, vi måste ta fler prover för att verkligen veta om han är allergisk mot fler saker :( stackare. Men det är ju rätt vanligt med olika allergier idag tyvärr. Alla känner nog någon som är allergisk mot någonting.
Det blir jobbigt för Rafael när han inte kan hälsa på kompisar som har häst, katt eller hund, de flesta som bor här ute på landet har det. Jag hoppas att det ska växa bort med tiden :), i sådana här lägen måste man vara optimistisk :)


Bilder på mina systrar och mig när vi var små :)


Bambi på hal is.

I dag har vi åkt skridskor , eller försökt i alla fall :) Jag har bestämmt att det blir skridskoträning varje helg framöver, det är ju viktigt att man kan åka på idrotten i skolan och inte behöver känna sig som "bambi på hal is", men det gick bättre på efter ett tag i alla fall :)
Det är ju faktiskt rätt mysigt att ta med sig lite varm choklad å mackor och sticka iväg :)
Vi måste bli lite mer "friluftsmänniskor"  i vår familj tror jag! Det är ju faktiskt  bra för barnen att vara ute och röra på sig och riktigt kul i lagom dos dessutom !

Nu har båda killarna badat och visitter här trötta å varma och kollar på en film, mysigt :)


Grabbarna


Snart 7 månader!

Himmel vad tiden går fort! Snart är min lilla älskling 7 månader!!! Han är så glad hela tiden, nästan aldrig ledsen  eller skrikig. Så länge han får vara nära mig eller någon annan i familjen är han så nöjd så nöjd :)
Det är någonting med bebisar som gör en så lycklig, deras leende eller bubblande skratt, eller när dom sover och snusar så skönt . Eller när man får se deras framsteg, när dom gör någonting för allra första gången:) Sen är det ju så mysigt att bara gosa med dom också!
Synd bara att bebistiden går så fort! Men alla åldrar har sin charm,  tycker jag, det är så mysigt när min stora kille vill göra någonting med mig, när vi läser en spännande bok eller spelar något spel tillsammans,  eller bara busar runt :)
I love my boys !!!

Förra gången hjälpte Rafael till med veden, jätteduktig!


Goda pannkakor :)

Idag har det varit full fart :)  Jag å Andrei har kastat in 2 kubikmeter ved  i vedboden, sen gick vi en powerwalk , handlade lite, sen kom Rafael hem från skolan med en kompis så nu har jag stekt en massa pannkakor och lekt med Anthony , efter maten så ska jag å grabbarna på handbollsträning å sen är det bara att fixa inför morgondagen, då ska jag försöka hinna med å fixa lite med mina nya planer;) spännande :)

Stor kille!


Bilen är hemma igen:)

Jag hämtade hem bilen från verkstaden idag, så skönt att kunna åka var man vill när man vill igen :)  Om jag förstod killen på verkstaden rätt så hade det det sotat igen i förgasaren, det är därför bilen har ryckt och tjuvstannat, men nu ska allt vara okej igen:)
Såg för övrigt att jag måste städa ur bilen,det var ett tag sen jag gjorde det sist, jag fattar inte att det kan bli så mycket grejer kvar i bilen typ leksaker och vantar (bara den ena så klart) stenar och pinnar också hm, vi som har sagt till Rafael att han inte får släpa med sig en massa pinnar och andra grejer, men han vill helst ta med hela skogen in i bilen verkar det som ;)
Och jag som vill ha en ren snygg bil :(
Jag får tänka att mina älsklingar bara är små ett tag till, sen får man väl vara glad att dom vill åka bil med en istället ;)
Apro på det så har Rafael blivit lite tonåring (tweenis kallas det tydligen för när barn i ca:8-12 års åldern börjar bete sig lite som tonåringar) ja det är säkert helt normalt, tror jag, kanske? , får man hoppas ialla fall ;)
Han är ialla fall en superfin kille, våran  Rafael !

Skola igen.

I dag är det den första skoldagen efter jul-lovet, jag å Anthony har varit och lämnat Rafael vid bussen, snacka om trött kille! Han har sovit rätt så länge nu under lovet och då förstår man ju att det är jobbigt att gå upp kl: 6.30, det tyckte jag med kan jag tala om :(
Hoppas att Anthony kan börja sova på nätterna snart, jag får väl snart börja lägga honom i en egen säng, men "hönsmamma" som jag är så tar det emot, jag tycker att det känns så skönt att ha honom inom räckhåll, höra att allt är okej och så är det bara att sträcka ut handen och känna att han inte är för kall och så:)

Vi var på Rafaels första karate träning igår. Han har gått på karate i Västerås förut, men nu har dom äntligen börjat med karate för miniorer här i Enköping :) så han har fått byta dit istället. Det verkar vara en jättebra klubb:)

Jag måste ta och börja planera Anthonys Dop också, snart så orkar väl inte prästen hålla honom , han är en riktigt stor kille ;) älskar mat .


Livet

Sitter och funderar över framtiden, hur jag vill och hoppas att mitt liv ska bli. Man måste ha mål och drömmar , lägga upp en plan liksom. Sen är det allra viktigaste att ta vara på nuet såklart, göra roliga saker tillsammans i vardagen, varje ögonblick är speciellt och kommer aldrig tilbaka.
Men jag behöver en planering för att ha någonting att sträva efter, när man har förmågan att vara med styra lite så varför inte ta vara på den ?

I morse var det 16- ute burr! så vi eldar för fullt, det går åt himla mycket ved när det är så här kallt. Men det är otroligt vackert , och luften blir så klar och frisk. Det knarrade under skorna när vi var ute och gick på morgonen, och det gör det ju bara när det är riktigt kallt :)

Mina söta styvdöttrar!


Råttor!

Råttor! Är bland det värsta jag vet och nu har vi fått påhälsning av flera i vårat hus :(
Det låter superläskigt när dom springer i väggarna! Jag och Rafael har även sätt spår som går in under vårat hus, och det är inte några små möss vi snackar om här!
Vi har köpt flera "mus skrämmare" , det är en sorts apparat som man sätter i vägguttaget och den ger i från sig höga toner som bara mössen och råttorna hör,  dom tycker att det låter obehagligt och flyttar ut ur huset  (tyvärr så hör även jag och barnen dom, men efter ett tag så lär man sig att "koppla bort" ljudet, vi får väl se det positiva i det hela och anta att vi har väldigt bra hörsel :)
Men vi ska även ta hjälp av anticimex  så att vi helt säkert blir av med alla råttor och möss.
Jag red mycket när jag var yngre och jag har alltid tyckt att det är lika läskigt när det plötsligt kommer en mus eller råtta springande över stallgolvet.

Men nu ska de väck!

RSS 2.0